הכנה: אימהות רבות חשות מאוימות מהחופש גדול: מה אעשה עם הילדים במשך כל הזמן הזה? מאיפה יהיו לי רעיונות להעסיק אותם בכל רגע? האם תהיה לי סבלנות?
ההמלצה שלי היא: קחי לעצמך כמה דקות, על כוס קפה או גלידה, והזכירי לעצמך: אני אימא שלהם. קיבלתי אותם באופן מדויק מריבונו של עולם ואני הכי מתאימה להם. בע"ה אצליח להיות איתם בתקופה זו, ומה שאצליח לעשות בה – זה טוב.
שהות יחד: החופש הגדול הוא לא מבחן למצוינות הורית, אלא שהייה משותפת של הורים עם ילדיהם, כל אחד עם יתרונותיו וחסרונותיו. תתפלאי, אבל אחד הדברים שהכי משמחים ילדים, בכל גיל, הוא להיות יחד עם אבא ואמא. נכון שלפעמים הם אומרים אחרת, אבל בתוך תוכם הם שמחים בכך. הנוכחות שלך בונה, מעשירה ומעצבת את ילדייך. אפילו השעמום טוב יותר כשאימא נמצאת.
שעמום: "אימא, משעמם לי!". גם אותך המשפט הזה מקפיץ ומלחיץ?
מזכירה שהשעמום הוא טבעי ונורמלי, ולפעמים אפילו חיובי. ילד משועמם לומד להעריך את ימי בית הספר, להעסיק את עצמו, לבד או יחד עם אחים וחברים. לא פעם ילד אומר שהוא מרגיש דבר מסוים, אך בעצם הוא מתכוון לדבר אחר לגמרי. לדוגמה, "משעמם לי" משמעותו בעצם: אני רעב, עייף, מתגעגע לחברים מהכיתה, או סתם צמד מילים שמלחיצות את אימא….
ממליצה לשאול את המשועמם למה בדיוק הוא מתכוון, ולהחזיר אליו את הכדור. מה אתה רוצה לעשות עכשיו? עם מי תעדיף להשתעמם היום 😊? השעמום שלו אינו הכישלון שלך. את לא יכולה למלא עבורו כל דקה מימי החופש, היי בטוחה שהוא יידע ליצור לעצמו פעילויות באופן עצמאי ויצירתי. וכן, גם השתעממות על הספה היא פעילות מבורכת לפעמים.
אטרקציות: אושרם של ילדייך אינו נעוץ במספר האטרקציות שתספקי להם, ואת אינך מפיקת אירועים. ילד מרגיש מאושר ונינוח כשהוא מקבל יחס נעים, כשסומכים עליו ומאמינים בכוחותיו וכשדברים מאתגרים אותו. דברים אלו קל לייצר בבית, בשגרה פשוטה וברוכה שממנה הילדים מתמלאים בקלות.
תכנון: תכנני את החופש, עם עצמך ובעלך, ואחר כך עם הילדים. החליטו על סדר יום קבוע והגיוני לכל יום בחופש, עם דברים החוזרים על עצמם בכל יום ומייצרים קביעות (קימה, תפילה, ארוחות, תורנויות וכו') ועם זמן מוגדר של פעילות משתנה. אל תדאגי, אין מפקחים של משרד החינוך שעוקבים אחרייך אם את לא מצליחה. מותר קצת להיכשל בסתר…. הכול בנחת.
בהצלחה!